Ongekend slechts 25 cent - Kurkuma (schaaltje à 50 gram)
Bildtstar
Gele watermeloen
Limelon
Sapmix groente (1 stuk = 1 fles à 250 ml)
Minneola
Ananas geschild
Paraguaya / Platte perziken
Galia meloenen
Nectarines wit
Sperziebonen
Aardbeien topklasse (per doos à 500 gram)
Doré
Frieslanders
Satsuma's
Clementines
Kleine aardbeitjes (per doos à 500 gram)
Frietbonken
Bloemkool middelmaat
Opal pruimen
Zoete kersen
Kiwi Green XXL
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND

Algemeen

Paraguaya’s zijn platte perziken, ook wel wilde perziken genoemd. Ze zijn witvlezig en enorm sappig   


Weetje 

De term wilde perzik slaat op de grillige vorm van de paraguaya. Vroeger groeiden ze in het wild in Zuid-Amerika (vandaar de vernoeming naar Paraguay), maar de laatste decennia wordt de paraguaya gewoon in een boomgaard geteeld.   


Smaak 

Deze perzik wordt steeds meer verkocht omdat hij zo sappig is. Een droge paraguaya bestaat bijna niet, in tegenstelling tot de gewone perzik. Daar is het risico op een droge, melige vrucht veel groter. Niet bij Groentebroer trouwens, want onze perziken zijn wel sappig. Ze zijn enorm zoet en kunnen eventueel met schil worden gegeten. Al is de schil wel wat stug.  


Bewaren 

Onrijpe, harde paraguaya’s horen op de fruitschaal. Daar mogen ze nog bijrijpen tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken. Rijpe vruchten kunnen in de koelkast, maar beter worden ze gelijk opgegeten.