Ongekend slechts 25 cent - Bananen
Oogmeloenen
Sapmix rood fruit (1 stuk = 1 fles à 250 ml)
Shot | Detox mix
Boterbonen
Perzik wit
Orri mandarijnen
Ananas geschild
Paraguaya / Platte perziken
Clementines
Spruitjes
Hollandse blauwe pruimen
Meloenencombi (2 verschillende meloenen)
Reine Victoria
Romanesco
Sperziebonen
Kleine aardbeitjes (per doos à 500 gram)
Delcorf
Frietbonken
Triomph de Vienne
Frieslanders
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen
Zoete en vooral sappige perziken met wit vruchtvlees.  

Weetje 
Perziken zijn van origine Chinese vruchten. Ze beschouwen de vrucht daar als symbool voor lang leven en onsterfelijkheid. In Europa werd de perzik bekend door Alexander de Grote. Hij nam de perzikboom ooit mee naar het oude Griekenland. Vanaf die plek veroverde de perzik al snel het hele Middellandse Zeegebied. Ondanks het feit dat perziken oorspronkelijk uit China komen, worden ze ook wel Perzische appels genoemd.  

Smaak 
Een witte perzik is vaak sappiger dan een gele, maar wat flauwe van smaak.

Gebruik 
Wacht met het eten van een perzik tot hij goed rijp is. De vrucht is rijp wanneer hij zacht is en goed ruikt. Het meest gebruikelijk is om de vrucht uit de hand te eten. Maar perziken kunnen ook gebruikt worden door salades en om sap, ijs of yoghurt mee te maken. De perzik kan met de schil gegeten worden, maar vaak wordt de vrucht eerst geschild. Stop perziken ongeveer 10 seconden in kokend water of wacht tot de schil scheurt. Dompel ze daarna onder in koud water en daarna is de schil makkelijk los te halen. 

Bewaren 
Rijpe perziken moeten in de koelkast bewaard worden. Hier zijn ze ongeveer 4 tot 5 dagen houdbaar. Perziken die nog niet rijp zijn, moeten op kamertemperatuur verder rijpen. Leg ze in de fruitschaal en wacht tot ze heerlijk gaan geuren.