Ongekend slechts 25 cent - Krop sla
Rauwe honing uit de buurt.
Rauwkostsalade
Nieuwe Doré
Perzik geel
Kiwi green
Kiwi geel / Zespri gold
Zeeuwse kersen (250 gram per doos)
Ananas geschild
Rode pitloze druiven
Hollandse asperges
Bosbessen
Bospeen
Canthaloupe meloen
RedStar Romantic tomaatjes
Mango
Nectarines geel
Kleine aardbeien (doos à 500 g)
Lenteroerbakgroente
Zoete kersen
Frieslanders
Lamsoren
Satsuma's
Hollandse asperges klasse II
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen
Zuurkool wordt gemaakt van witte kool en groene kool. Een echte wintergroente uit eigen land. 

Gezonde eigenschappen
Het zit boordevol vitamine C. 

Gebruik
Zuurkool past prima in een stamppot of een ovenschotel. 

Benodigd
Probeer ons recept eens. Om te koken reken je op 150 tot 200 gram per persoon. Voor een schotel is 150 gram genoeg. 

Bewaren
Onze zuurkool komt vers uit het vak en wordt in een zakje geleverd. Dit zakje kun je in de koelkast nog een week goed houden. 

Weetje
Zuurkool wordt ontdekt tijdens de kruistochten. De wittekool in leren zakken begon te rotten. Het zout van de zwetende paarden waar de leren zakken aan hingen, zorgde dat de wittekool omgetoverd werd tot zuurkool. Tijdens de VOC-periode nam men zuurkool mee tijdens lange zeereizen. De groente kon lang bewaard worden. Het bleek dat de zeelui die zuurkool aten geen schuurbuik kregen. Later bleek dat scheurbuik het gevolg was van een tekort aan vitamine C en dat verklaarde dat ze zuurkooleters niet ziek werden.

0 artikelen

€ 0.00