Andijvie
Andijvie gesneden
Cavolo Nero
Eetbare bloemen per doosje
Gemengde sla 500 gram verpakking
Gemengde sla met eetbare bloemen
Kropsla
Lamsoren
Postelein
Raapstelen
Rode sla
Rode Spitskool
Rucola
Slatrio op kluit
Spinazie
Veldsla
Winterpostelein
Witlof
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND

Witlof

Witlof is een heerlijke, fris bittere groente. Besteluw witlof bij Groentebroer.nl. Onze website is slim. U kunt precies bestellen hoeveel u nodig heeft. Bijvoorbeeld 6 stuks witlof of 800 gram. Zo werken samen tegen voedselverspilling. 


Witlof is, net als roodlof, een variëteit van Cichorei. Ook Andijvie is een cichoreiachtige.


Witlof | Kopen

Groentebroer.nl heeft elke dag het grootste assortiment aan lekkere groenten en fruit in huis en kan uit voorraad leveren. Wij kopen dagelijks vers in bij telers en veilingen in de buurt en selecteren ons fruit door het zelf te proeven. 
Inkoop op smaak heet dat.


Witlof | Kwaliteit

Groentebroer.nl staat al sinds 1932 op de markt. Groentebroer.nl staat al jaren in de top 3 van de verkiezing Beste Groenteman van Nederland. Door onze jarenlange ervaring durven wij te zeggen dat wij echt verstand hebben van groenten en fruit.
En dat kunnen wij bewijzen ook. Wij geven namelijk 100% garantie op smaak en kwaliteit.


Witlof | 90% minder plastic

Wij hebben een hekel aan plastic. Groentebroer.nl gebruikt daarom 90% minder plastic dan de supermarkt. Alleen producten waar het echt niet anders kan, zitten in plastic verpakt. Onze witlof is daarom niet verpakt in plastic.
Ook onze verzendverpakking is plasticvrij.


Witlof | Bezorgen of ophalen

Wij verkopen alleen groenten en fruit die supervers zijn. Daarom leveren wij supersnel door heel Nederland. Vandaag besteld = vandaag in huis! 

Afhalen is ook mogelijk, gewoon bij ons op het bedrijf in Sint Philipsland of aan de kraam.
Doe de postcodecheck om te zien hoe snel wij bij u leveren of kijk hier waar onze kramen staan.


Witlof | Gezonde eigenschappen

Witlof leveren veel vitamines. De belangrijkste hiervan zijn: vitamine B1 en kalium.


Witlof | Bewaren

Witlof kunt u het beste bewaren in de groentela van de koelkast. Dit kan ongeveer 3 tot 7 dagen. Houd er rekening mee dat na deze 3 tot 7 dagen de witlof niet meer knapperig is. U kunt witlof ook invriezen. Blancheer gesneden witlof eerst 2 minuten voor het invriezen. Daarna is het lof 2 tot 3 maanden houdbaar in de vriezer. Weer opwarmen gaat prima in bijvoorbeeld een pan kokend water.  

Witlof houdt niet van licht. Onder invloed van licht verkleuren de blaadjes namelijk groen en krijgen ze een bittere smaak.


Witlof | Bereiden

Een portiegrootte is 250-300 gram per persoon. Dat zijn 3 tot 4 kleine of 2 tot 3 grote stronken. Reken bij rauwe witlof voor in bijvoorbeeld salade op 75 tot 100 gram.


Witlof | Feitje

Het duurt anderhalf jaar voor witlof van het veld in de supermarkt belandt. Onze witlof is binnen een week van het veld in uw winkelmandje. Want vers is bij ons ook echt vers!


Witlof | Vragen

Wilt u meer informatie over ons of onze producten?

Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan u graag te woord.

Klik hier voor onze contactinformatie.