Abrikozen
Avocado
Blauwe druiven
Dadels verpakt
Granaatappel
Granadilla
Mango
Mango by air - eetrijp
Meloenencombi (1 stuk zijn 2 meloenen)
Passiefruit
Perzik geel
Pruimen
Tikal meloenen
XXL Medjoul dadels
Zoete kersen
Anna Spath pruimen
Gele nectarines
Hollandse blauwe druiven
Hollandse blauwe pruimen
Hollandse kersen
Hollandse muskaat druiven
Jimbee-meloen
Lychee
Muskaat druiven
Opal pruimen
Paraguaya / Platte perziken
Perzik wit
Platina
Reine Claude
Reine Victoria
Tropical Delight druiven
Witte nectarines
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen 
Pruimen zijn een echte zomerse lekkernij. Het Hollandse pruimenseizoen begint met deze Opal pruimen. Ze zijn er maar erg kort, dus geniet er extra van.  

Smaak 
Opal pruimen zijn lekker zoet en sappig van smaak. Ze hebben een mooie paars-rode kleur waardoor ze er verleidelijk uitzien.   

Gebruik 
Pruimen dienen even te worden gewassen, voordat ze gegeten worden. Ze zijn heerlijk uit de hand, maar ook erg lekker als moes, saus of jam. Verder zijn pruimen een verwennerij door de yoghurt en er zijn zelfs heerlijke recepten voor pruimentaart.  

Bewaren 
Bewaar pruimen op een koele plaats, zoals bijvoorbeeld de kelder. Als de pruimen rijp zijn, is het goed om ze in de koelkast te bewaren. Ze blijven dan 3 tot 4 dagen goed. Ook zijn pruimen geschikt om te worden ingevroren. Het is wel het beste om er dan eerst moes van te maken.