Abrikozen
African Delight druiven
Anna Spath pruimen
Avocado
Blauwe druiven
Dadels verpakt
Granaatappel
Granadilla
Hollandse blauwe druiven
Hollandse blauwe pruimen
Hollandse kersen
Hollandse muskaat druiven
Jimbee-meloen
Lychee
Mango
Mango by air - eetrijp
Medjoul dadels XXL
Meloenencombi (2 verschillende meloenen)
Muskaat druiven
Nectarines geel
Nectarines wit
Opal pruimen
Oranje meloen XXL
Paraguaya / Platte perziken
Passiefruit
Perzik geel
Perzik wit
Platina
Pruimen import
Reine Claude
Reine Victoria
Tikal meloenen
Zoete kersen
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND

Algemeen

Paraguaya’s zijn platte perziken, ook wel wilde perziken genoemd. Ze zijn witvlezig en enorm sappig   


Weetje 

De term wilde perzik slaat op de grillige vorm van de paraguaya. Vroeger groeiden ze in het wild in Zuid-Amerika (vandaar de vernoeming naar Paraguay), maar de laatste decennia wordt de paraguaya gewoon in een boomgaard geteeld.   


Smaak 

Deze perzik wordt steeds meer verkocht omdat hij zo sappig is. Een droge paraguaya bestaat bijna niet, in tegenstelling tot de gewone perzik. Daar is het risico op een droge, melige vrucht veel groter. Niet bij Groentebroer trouwens, want onze perziken zijn wel sappig. Ze zijn enorm zoet en kunnen eventueel met schil worden gegeten. Al is de schil wel wat stug.  


Bewaren 

Onrijpe, harde paraguaya’s horen op de fruitschaal. Daar mogen ze nog bijrijpen tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken. Rijpe vruchten kunnen in de koelkast, maar beter worden ze gelijk opgegeten.