Abrikozen
African Delight druiven
Anna Spath pruimen
Avocado
Blauwe druiven
Dadels verpakt
Gele nectarines
Granaatappel
Granadilla
Hollandse blauwe druiven
Hollandse blauwe pruimen
Hollandse kersen
Hollandse muskaat druiven
Jimbee-meloen
Lychee
Mango
Mango by air - eetrijp
Meloenencombi (2 verschillende meloenen)
Muskaat druiven
Nectarines wit
Opal pruimen
Oranje meloen XXL
Paraguaya / Platte perziken
Passiefruit
Perzik geel
Perzik wit
Platina
Pruimen
Reine Claude
Reine Victoria
Tikal meloenen
XXL Medjoul dadels
Zoete kersen
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen
Zoete en vooral sappige perziken met wit vruchtvlees.  

Weetje 
Perziken zijn van origine Chinese vruchten. Ze beschouwen de vrucht daar als symbool voor lang leven en onsterfelijkheid. In Europa werd de perzik bekend door Alexander de Grote. Hij nam de perzikboom ooit mee naar het oude Griekenland. Vanaf die plek veroverde de perzik al snel het hele Middellandse Zeegebied. Ondanks het feit dat perziken oorspronkelijk uit China komen, worden ze ook wel Perzische appels genoemd.  

Smaak 
Een witte perzik is vaak sappiger dan een gele, maar wat flauwe van smaak.

Gebruik 
Wacht met het eten van een perzik tot hij goed rijp is. De vrucht is rijp wanneer hij zacht is en goed ruikt. Het meest gebruikelijk is om de vrucht uit de hand te eten. Maar perziken kunnen ook gebruikt worden door salades en om sap, ijs of yoghurt mee te maken. De perzik kan met de schil gegeten worden, maar vaak wordt de vrucht eerst geschild. Stop perziken ongeveer 10 seconden in kokend water of wacht tot de schil scheurt. Dompel ze daarna onder in koud water en daarna is de schil makkelijk los te halen. 

Bewaren 
Rijpe perziken moeten in de koelkast bewaard worden. Hier zijn ze ongeveer 4 tot 5 dagen houdbaar. Perziken die nog niet rijp zijn, moeten op kamertemperatuur verder rijpen. Leg ze in de fruitschaal en wacht tot ze heerlijk gaan geuren.