Aardbeien topklasse (per doos à 500 gram)
Abrikozen
Ananas geschild
Boskroten
Boterbonen
Charantais smaak-meloenen
Cox orange pippin
Doyenne du Comice
Gieser Wildeman
Hollandse asperges - maat AA (duimdik)
Hollandse bosbessen (per doos à 125 gram)
Hollandse frambozen (per doos à 125 gram)
Honingtomaten
Kanzi
Kiwi Gold
Lambada aardbeien (per doos à 200 gram)
Lamsoren
Lucuma
Luxe paddenstoelenmix 250 gram
Minneola
Nieuwe Doré
Paraguaya / Platte perziken
Perzik geel
Pink Lady
Rauwe honing uit de buurt
Rode bananen
Rode Pitahaya
Rode pitloze druiven
Royal Gala
Sapmix groente (1 stuk = set van 3 flesjes)
Satsuma's
Snijbonen
Snoeptomaatjes
Sperziebonen
Tomberries geel
Tropical Delight druiven
Verse augurken
Watermeloen (stuk = 1 hele watermeloen)
Zeebanaan (per schaaltje à 75 gram)
Zeekraal
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND

Algemeen

Zoete en sappige perziken met geel vruchtvlees.   


Weetje 

Perziken zijn van origine Chinese vruchten. Ze beschouwen de vrucht daar als symbool voor lang leven en onsterfelijkheid. In Europa werd de perzik bekend door Alexander de Grote. Hij nam de perzikboom ooit mee naar het oude Griekenland. Vanaf die plek veroverde de perzik al snel het hele Middellandse Zeegebied. Ondanks het feit dat perziken oorspronkelijk uit China komen, worden ze ook wel Perzische appels genoemd.  


Smaak 

Erg zoet en sappig. De gele perzik kenmerkt zich vaak door de intense smaak, daar waar de witte variant vaak nóg sappiger is. 


Gebruik 

Wacht met het eten van een perzik tot hij goed rijp is. De vrucht is rijp wanneer hij zacht is en goed ruikt. Het meest gebruikelijk is om de vrucht uit de hand te eten. Maar perziken kunnen ook gebruikt worden door salades en om sap, ijs of yoghurt mee te maken. De perzik kan met de schil gegeten worden, maar vaak wordt de vrucht eerst geschild. Stop perziken ongeveer 10 seconden in kokend water of wacht tot de schil scheurt. Dompel ze daarna onder in koud water en daarna is de schil makkelijk los te halen. 


Bewaren 

Rijpe perziken moeten in de koelkast bewaard worden. Hier zijn ze ongeveer 4 tot 5 dagen houdbaar. Perziken die nog niet rijp zijn, moeten op kamertemperatuur verder rijpen. Leg ze in de fruitschaal en wacht tot ze heerlijk gaan geuren.