Ongekend slechts 25 cent - Frisee-andijvie
Kastanje champignons
Sperziebonen
Ananas geschild
Pomodori trostomaten
Mand van toen!
Mandarijnen
Courgette
Chiquita bananen, klein en geel
Mango
Bospeen - per bos
Chiquita bananen, klein en groen
Broccoli
Komkommers
Orri mandarijnen
Taugé
Snoeptomaatjes
Witlof
Spruitjes
Kanzi
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Weetje
De bosui dankt zijn naam aan de manier waarop ze worden verkocht: in bosjes. 

Algemeen
Ze worden ook wel lente-uitjes of stengeluitjes genoemd. 

Smaak
De smaak is zacht en doet een beetje aan prei denken. 

Gebruik
Rauw en in ringetjes gesneden past bosui prima in bijvoorbeeld salades of soepen. Maar rauwe bosuitjes zijn ook heel smakelijk in rauwkost, gestoofde groenten, op een boterham met kaas of in een omelet. Meegestoofd geven bosuitjes een gerecht een lichte uiensmaak. Stoof of bak ze wél kort, want anders gaat de lekkere smaak verloren. Gestoofde bosui smaakt lekker in voorjaarsgroenten, eiergerechten en lichte vleessoorten, zoals kalfsvlees, kip en vis. Je kunt bosui zelfs als groente serveren: snijd de uitjes dan in stukjes van ca. 5 cm en stoof deze in 3 tot 4 minuten in wat boter gaar. Daarna bestrooi je ze met wat (zee)zout.

Bewaren
Bosuien zijn in de koelkast wel twee weken houdbaar.