Ongekend slechts 25 cent - Frisee-andijvie
Kastanje champignons
Sperziebonen
Ananas geschild
Pomodori trostomaten
Mand van toen!
Mandarijnen
Courgette
Chiquita bananen, klein en geel
Mango
Bospeen - per bos
Chiquita bananen, klein en groen
Broccoli
Komkommers
Orri mandarijnen
Taugé
Snoeptomaatjes
Witlof
Spruitjes
Kanzi
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen 
Asperges, het witte goud. Een echte vroege zomergroente. Ze zijn lekker te koken, te roerbakken, soep van te maken. 

Weetje 
Asperges zijn de witte of groene scheuten aan de wortel van de aspergeplant. Witte asperges groeien onder de grond, dus in het donker. Groene asperges zijn juist in het licht gegroeid.

Smaak
De smaak van asperges is zacht, met een heel kenmerkend aroma. Groene asperges zijn wat sterker van smaak.  

Gezonde eigenschappen 

Eén portie asperges bevat kalium, calcium, magnesium, ijzer, mangaan, zink, fluor en een beetje koper. Behoorlijk wat mineralen dus, stoffen die belangrijk zijn voor jouw lichaam. Afhankelijk van het grondsoort waarin de asperges worden verbouwd kan het ook zo zijn dat de groenten selenium bevatten. Asperges passen goed thuis in een zoutarm dieet omdat de asperge geen extra zout nodig heeft.   

Gebruik 
Het is belangrijk de asperge goed te schillen. Wanneer dit niet goed gebeurt zal de asperges draderig zijn en niet lekker mals. Schil niet te zuinig, een niet goed geschilde asperge is echt niet lekker en zonde van het geld. De beste manier om te schillen is de asperge aan het topje vast te pakken en met een dunschiller naar beneden te schillen. Schil de asperge dubbel overlap zoals je grasmaait. Snijdt daarna de houterige onderkant van de asperge duimdik af.    

Benodigd 
Reken per persoon op 300 tot 500 gram asperges.   

Bewaren 
Asperges kunt u in de koelkast bewaren. Als ze vochtig blijven, blijven ze langer vers en schillen ze beter. Bewaar ze in een lichtvochtige theedoek of in een plastic zak.