Pain de sucre is een langgerekte ananassoort. De pain de sucre ananassen zijn niet zo bekend als de normale soort ananas, terwijl ze veel aromatischer en zoeter zijn. Aan de binnenkant is ze geelwit. De structuur is lekker zacht, zonder harde stukken. Onze Pain de Sucre is een ingevlogen ananas, dat betekent dat ze veel langer in de zon hebben kunnen rijpen. Hierdoor zijn ze nog veel lekkerder.
Pain de sucre is aromatischer dan de normale ananas. Ook is ze, zoals de naam al verraad, een stuk zoeter. Een echte topsmaak, zoals een ananas hoort te smaken.
De Pain de Sucre is op zichzelf al geweldig lekker. Eet hem dus gewoon als tussendoortje. Je kunt de Pain de Sucre ook grillen op de barbecue of gebruiken door een fruitsalade.
Bewaar hele pain de sucre niet in de koelkast, maar op de fruitschaal of op een koele, donkere plaats. Aangesneden pain de sucre kun je het beste in een bakje in de koelkast bewaren.