Typ in het veld hierboven je zoekopdracht

Over Groentebroer

Ons familiebedrijf heeft een lange historie. Een turbulente geschiedenis in groenten en fruit die al terug gaat tot de jaren 30 van de vorige eeuw.
We nemen je graag mee terug in de tijd. Je herkent de namen vast, want veel medewerkers van nu stammen nog af van de hoofdpersonen in dit verhaal.

1930 - de start

In de vroege jaren '30 begon Hendrik Cornelis den Haan sr met de verkoop van groenten. Met de handkar werden groenten en fruit vanuit Katwijk en Rijnsburg naar Den Haag vervoerd, waar de groenten werden verhandeld aan marktlui.

1950 - na de oorlog

In de jaren '50 kwam er een vestiging op de nieuw gebouwde grootverbruikersmarkt in Den Haag, in de volksmond ook wel 'de maag van Den Haag' genoemd.
Groenten werden veelal per boot aangeleverd, maar in die tijd kreeg de firma Den Haan de eerste vrachtauto.
Hier poseert Gert den Haan sr, de oom van Gert, vader van Corina en opa van Lenny, bij de nieuwe Bedford.

1970 - opvolging

In de jaren die daarop volgden kwamen zonen Gert en Henk en schoonzoon Dirk van Starkenburg in het bedrijf. Het bedrijf ging in 1975 over in Gebr. Den Haan en Van Starkenburg.
Op de foto de verkoophal in Den Haag waar groentemannen 's morgens vroeg hun inkopen kwamen doen.
Dirk had groene vingers en men besloot champignons te gaan telen, iets dat in die tijd booming business was. In het Zeeuwse Sint Philipsland werd grond aangekocht en in 1978 werd een moderne champignonkwekerij geopend.
Op deze foto geven Dirk en Lies van Starkenburg uitleg aan minister Boertien en burgemeester Vogel tijdens een bedrijfsbezoek in 1982.
De kracht achter het bedrijf was en is de inkoop. Door het hele land werd ingekocht, want elke streek had zijn eigen specialiteiten.
Hier poseert Henk den Haan (links), de vader van Gert en Theo, met de eerste rodekool van het seizoen op de veiling in Barendrecht in 1983.

1990 - verhuizen

Inmiddels is de familie ook naar Zeeland verhuist en wordt er nog dagelijks naar Den Haag gependeld. In de jaren '90 verhuist het bedrijf naar Rotterdam - Spaanse Polder en is de opvolging geboren.
Met het pensioen van Dirk wordt de kwekerij gesloten, de nieuwe generatie heeft meer gevoel voor handel dan voor teelt.
De naam wordt veranderd in het korte, maar krachtige Haanex bv.

2000 - de nieuwe generatie

De grootverbruiker maakt onder leiding van zonen André en Ruud een gestage groei door.
Gert en Theo zagen nog een andere kansen liggen: onder de toepasselijke naam Groentebroer staat het bedrijf sinds 2000 op markten en standplaatsen en richt zich direct tot de consument en kleinzakelijke markt.
Groentebroer werd twee keer genomineerd voor Beste Groenteman van Nederland.
Op de foto nemen een jonge Theo (l) en Gert de tweede prijs in ontvangst van Rudolph van Veen.
Groentebroer wint de Chiquita Taste Trophy voor het beste recept.

2010 - online

Eind 2009 gaat Groentebroer online met de verkoop van groenten en fruit. Het is pionieren, want groenten en fruit verkopen via internet is nog ondenkbaar.
Het gaat met vallen en opstaan, maar we gaan met stapjes vooruit. De vraag wordt groter, het assortiment breidt uit, we bezorgen steeds sneller en we leren elke dag bij.
‘Vandaag besteld = vandaag in huis’ wordt ons motto en zo heeft de klant de groenten en fruit eerder in huis dan dat de supermarkt het in de winkel heeft liggen.
Daardoor kunnen we 100% garantie bieden en dat blijkt te werken.
Theo (l) en Gert (r) met bestellingen die klaar staan om bezorgd te worden.

2020 - Vlaanderen

Inmiddels is ons assortiment gegroeid tot ruim 1000 soorten verse groenten en fruit. We leveren nu ook in België, waar de online-markt voor groenten en fruit nog in de kinderschoenen staat.
Door de coronapandemie is de vraag naar online groenten en fruit enorm gestegen en eerlijk is eerlijk, daar hebben we profijt van. We groeien groter en groter.
Maar we blijven dichtbij onze wortels en blijven doen wat ons al bijna 100 jaar drijft: topverse kwaliteit verkopen.
Want kwaliteit wint altijd.
De kwaliteit van Groentebroer

supersnel = supervers
voor 10:00u besteld = vandaag in huis*

geen vreemde handen
alleen onze medewerkers raken je groenten en fruit aan

90% minder plastic
gewoon zoals vroeger

100% garantie
op smaak en kwaliteit

bestel op maat
tot op de gram nauwkeurig

kies zelf wat je eet
stel heel je pakket zelf samen en voorkom verspilling