Meer informatie
Kolen zijn allemaal groenten van biologisch gezien dezelfde plantensoort: de kool. De wilde kool kwam oorspronkelijk veel voor in zoute gebieden met kalkgrond. Door het kweken van kool zijn erg veel verschillende koolsoorten ontstaan, zoals de bloemkool, broccoli en rodekool. Van sommige koolsoorten eet je de bladeren, zoals bij palmkool, maar bij de meeste koolsoorten eet je de bloemknop, zoals bij broccoli.
Kool kan op allerlei manieren bereid worden. Koken, rauw eten, maar ook roerbakken, stomen en smoren. Kool is ontzettend veelzijdig. De populairste koolsoort in Nederland en België is bloemkool, maar dat is zeker niet de enige lekkere koolsoort.
Allerlei soorten
Wij hebben zo veel kolen, van groot tot klein en van bladeren tot bollen. Wat dacht je van een lekkere spitskool? Of kleine spruitjes? Kleine spruitjes zijn lekkerder dan grote spruiten, ze bevatten meer smaak en zijn minder bitter. We hebben ook rode kool, lekker om zelf in te maken of in een stoofpotje te doen. Om je tijd te besparen, verkopen we sommige koolsoorten zoals rodekool ook gesneden. En tijdens de winter mag de zuurkool natuurlijk niet op tafel ontbreken.
Bestellen
Wij hebben de meeste groente dagelijks vers op voorraad en we leveren supersnel. Wat vers is, moet ook vers blijven.
Bestel voor 10:00 en je hebt het vandaag in huis.