Aloë vera is een cactusachtige plant die gebruikt wordt als traditioneel geneesmiddel. De bladeren van de plant bevat een soort gel. Aloë vera is een populair ingrediënt voor allerlei verzorgingsproducten, zoals zeep en scheergel. Maar aloë vera is ook gewoon eetbaar en wordt verwerkt in lekkere aloë vera drankjes of smoothies.
Misschien verwacht je, door de zoete drankjes met aloë vera, dat de plant zoet smaakt, maar helaas is dat niet zo. Aloë vera smaakt sterk, een beetje als prei of ui.
Aan aloë vera worden allerlei gezondheidsvoordelen toegewezen. De gel die in het blad van de plant zit, wordt op geïrriteerde of verbrande huid gesmeerd en zorgt voor verlichting. Je komt bij de gel door het blad in stukken te snijden en de schil weg te halen.
Ben je van plan de gel te eten, zorg dan dat je ook de gele substantie vlak bij de schil weghaalt. Deze is giftig en zorgt voor gezondheidsrisico's.
Bewaar de verse aloë vera bladeren in de koelkast. Daar blijft het ongeveer een week goed.