Blauwe kapucijners
Boterbonen
Doperwten
Haricots Verts (per doos à 250 gram)
Hollandse kasbonen
Kapucijners
Kouseband
Okra
Peulen los
Peulen verpakt (per doos à 250 gram)
Snijbonen
Snijboontjes gesneden
Spekbonen
Sperziebonen
Sugar Snaps (per doos à 250 gram)
Tuinbonen
Witte bonen
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen
Boterbonen zijn gele sperziebonen. In Frankrijk worden ze meer gegeten dan de groene sperziebonen. Daar hebben de boterbonen een hele mooie naam: Haricots beurre. 

Smaak
Boterbonen zijn veel zachter en romiger van smaak dan sperziebonen.
De echte bonenliefhebber kan deze boon zeker waarderen! 

Gebruik
Boterbonen kunnen gekookt of geroerbakt worden. Voeg het zout pas na het koken toe. Ook lekker met provencaalse kruiden of thijm. 

Benodigd
Per persoon heb je 150 tot 250 gram nodig. 

Bewaren
Kasbonen blijven in de koelkast nog 5 dagen goed.