Curuba, ook wel bananenpassievrucht, tumbo of tacso genoemd, is een zoet-zure vrucht die familie is van de passievrucht. In tegenstelling tot de passievrucht is Curuba langgerekt, met een geel-groene schil. Het aroma van de Curuba is uniek en lekker tropisch. In Zuid-Amerika wordt Curuba vaak gebruikt om vers fruitsap van te maken, maar Curuba is ook lekker om zo uit te lepelen.
Buiten deze curuba hebben wij als specialist de hele passievruchten familie in het assortiment: Van passievrucht by air, Hollandse passievruchten en maracuja tot granadilla's.
Curuba heeft een tropische, zoetzure smaak. Hoewel de vrucht op passievrucht lijkt, is de smaak anders. Curuba is iets droger, en iets minder zoet maar wel tropischer en avontuurlijker dan de smaak van passievrucht.
Van curuba kan je ontzettend lekker fruitsap maken! Snij de vrucht open en doe het vruchtvlees samen met wat melk en suiker in de blender. Zeef daarna de harde stukjes en zaadjes eruit en klaar is je verse glas curubasap!
Curuba is natuurlijk ook heel lekker om gewoon uit te lepelen. En perfect om in desserts te verwerken. Gebruik de pitjes van de curuba bijvoorbeeld over ijs. Of gebruik de vrucht als garnering van een zoete taart. Laat de vrucht dan vooral in de schil, je krijgt geheid reactie op deze unieke vrucht.
Bewaar de verse Curuba’s op de fruitschaal, daar rijpen ze goed.
Wanneer de schil geler en zachter wordt, is de passievrucht rijper en het vruchtvlees zoeter. Als ze echt rijp zijn, bewaar je ze in de koelkast.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.