Een eddoe is een knol die lijkt op een yam. Ze worden vooral veel gegeten in Afrika en Midden Amerika.
De zetmeelrijke knol is van oudsher het hoofdvoedsel is in veel culturen. Het wordt vaak gebruikt in soepen, stoofschotels en curry’s.
Ook vertolkt de eddoe de rol van onze aardappel. In tegenstelling tot aardappelen groeien eddoes als verdikking aan de stam van de plant. Aan elke plant zit dus maar één eddoe. De schil van de eddoe is harig en lijkt op een kokosnoot.
Aan de buitenkant is het lastig te beoordelen of de eddoes vers zijn. Wanneer een eddoe te lang in de winkel ligt kleurt de binnenkant bruin en wordt onbruikbaar voor consumptie.
Bij ons is de omloopsnelheid hoog. Wij leveren met toeziend oog van onze kwaliteitscontrole alleen verse eddoes.
De smaak van eddoe is neutraal en een beetje nootachtig met een hint van kastanje. De structuur lijkt erg op die van de aardappel.
Onbewerkt zijn edoes giftig. Daarom moeten ze eerst gekookt worden. Eddoes worden meestal op dezelfde manier bereid als gekookte aardappels. Ze zijn ook goed geschikt om te roosteren of te bakken. De wortel kan na bereiding ook worden gepureerd om soepen of stoofschotels mee te maken
De schil kan ongekookt voor irritatie zorgen, dus als je deze wilt schillen voor het koken raden wij aan om handschoenen aan te doen.
Bewaar Eddoes op een droge, koele en donkere plek. Zorg voor genoeg ventilatie. Dit voorkomt schimmelvorming.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.