Okra is een frisgroene vruchtgroente die vooral in de subtropische keuken voorkomt. De okra heeft een langgerekte vorm en een sierlijk puntje.
Als je de groente fijnsnijdt, kom er soort kleverig sap vrij. Daar wordt in de tropen juist gebruik van gemaakt; het sap bindt de groente tijdens de bereiding. De groente doet het geweldig in curry's, okrasoep en Afrikaanse stoofschotels.
Okra heeft een vrij milde smaak die niet echt te vergelijken is met andere groenten. Volgens sommigen lijkt het op sperziebonen, Anderen vinden het qua smaak meer lijken op aubergine, terwijl er ook mensen zijn die het doet denken aan courgette.
De smaak van okra is sterk afhankelijk van de bereidingswijze, het neemt snel de smaak op van het gerecht. Daarom is okra geweldig te combineren met allerlei kruiden.
Okra is eenvoudig schoon te maken en te snijden. Je spoelt allereerst de okra af onder de kraan. Vervolgens snij je het topje van de okra af en is de vruchtgroente klaar voor gebruik. De kleine donshaartjes aan de buitenkant zijn gewoon eetbaar.
De groente kun je koken, wokken, grillen, stoven, roosteren of frituren.
De Amerikanen hebben de voorkeur om de Okra in haar geheel te frituren. Dan blijft de groente lekker knapperig en wordt de groente niet slijmerig.
Toch wordt er in de meeste gevallen een heerlijke stoofpof van gemaakt. Snij de okra in stukjes en laat de groente minstens een kwartier zachtjes pruttelen in bouillon. De groente bindt zichzelf en zo krijg je de bekende stoofschotel Gumbo. Je kunt allerlei soorten gumbo maken, zoals met paprika, tomaat en gamba's.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel in België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.