Typ in het veld hierboven je zoekopdracht
Bestel verse Sopropo Online - bezorging aan huis
laat het me weten als dit weer leverbaar is

Hou mij op de hoogte

Wij sturen je een berichtje als
dit product weer leverbaar is.
Wat is je e-mailadres?
of
login
wordt ook wel bittermeloen genoemd
aan de smaak moet je wel wennen
populair in de Surinaamse keuken
snelle bezorging
100% garantie
klantwaardering 9,6 / 10

Wat is de herkomst van Sopropo?

Dit artikel komt uit NEDERLAND.

Weet je waarom onze klanten Sopropo bij ons kopen?

  • Rechtstreekse aanvoer.
  • Tweemaal per week nieuwe aanvoer.
  • 100% garantie op smaak en kwaliteit.

Wat is Sopropo?

De sopropo is niet in één woord te omschrijven. Zij heeft verschillende namen zoals: bittermeloen, bitterkomkommer, balsempeer, paré of karel. Ook de vorm en de maat kan flink verschillen. Verder is ook de schil nogal verschillend, deze varieert van glad tot heel bobbelig. Wat ze wel allemaal gemeen hebben is de (zeer) bittere smaak!

De sopropo is erg populair in de Surinaamse keuken. 

Bekijk het recept!

gevulde sopropo-01.jpg 914.53 KB

Hoe smaakt Sopropo?

Sopropo heeft een sterke bittere smaak, zo bitter zelfs dat de overige smaak er niet meer zo veel toe doet.
Hoe gladder de schil, hoe milder de smaak. Maar let op: voor de nieuwkomer is ook relatief mild nog echt even wennen.
Sopropo is goed te combineren met ander stevige smaken, maar ze kan een gerecht ook volledig uit balans halen. De stukjes sopropo hebben slechts enkele minuten nodig om te garen. En beetgaar is zij op haar lekkerst.

Hoe gebruik je Sopropo?

Van sopropo kun je de schil (inclusief eventuele wratten) en het vruchtvlees eten, maar de zaden en de zachte, spons- of schuimachtige zaadlijsten die in het midden zitten worden meestal weggegooid.
De sopropo goed wassen aan de buitenkant en de kontjes die snijd je eraf. Snijd de sopropo in de lengterichting in tweeën. De zaadlijsten en de zaden kan je er eruit schrapen met een lepel. Je kunt ook de helften nogmaals in de lengterichting halveren, dan steken de zaadlijsten er in driehoekvorm uit en snij je het gemakkelijk eraf. Hierna snij je ze in plakjes.
Wat vaak gedaan wordt om de bittere smaak op te heffen is de sopropo na het snijden nog te weken. Dit werkt niet altijd, maar we kunnen het de beginnende eter toch aanraden. 
Hierna kan je de sopropo verder verwerken. De sopropo wordt meestal geroerbakt, maar kunt sopropo ook koken, stoven of stomen.

Hoe bewaar je sopropo?

sopropo is niet lang houdbaar. Het beste is om de sopropo in zijn geheel in de groente-la van je koelkast te bewaren. De sopropo is in de koelkast 2 tot 4 dagen houdbaar. Invriezen is niet aan te bevelen, ook niet in een bereid gerecht, omdat de smakelijke stevigheid na opwarmen al snel verandert in een wat slappe, melige substantie.

Wist je dat?

Tijdens het rijpen verschieten sopropo’s van kleur. Vaak krijgen ze een heel decoratieve tint, variërend van feloranje tot rood. Helaas zijn ze dan niet meer eetbaar.

Bestel Sopropo

De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl. 
 Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
 Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.
Hier heb ik zin in!

Bestel op maat

De kwaliteit van Groentebroer

supersnel = supervers
voor 10:00u besteld = vandaag in huis*

geen vreemde handen
alleen onze medewerkers raken je groenten en fruit aan

90% minder plastic
gewoon zoals vroeger

100% garantie
op smaak en kwaliteit

bestel op maat
tot op de gram nauwkeurig

kies zelf wat je eet
stel heel je pakket zelf samen en voorkom verspilling