Bosbieten zijn jonge krootjes, waar nog een stukje loof aan zit. Ze worden ook wel zomerbieten of boskroten genoemd. Omdat ze zo jong zijn, koken ze in 30 tot 45 minuten gaar. Ze zijn een stuk kleiner dan de grote rode winterbieten, en ze hebben een frissere, zoete smaak.
Bosbieten hebben een aardse, zoete smaak. Gekookt hebben ze een fijne, zachte structuur.
Laat tijdens het koken een stukje steel aan de kroot zitten, dat voorkomt dat de kroot 'leegbloedt'. Na het koken snij je het stukje steel weg en schrap je de schil er makkelijk af. Kook ze voor 30 tot 45 minuten.
Bosbieten kan je goed combineren met geitenkaas of feta. Of doe de bosbiet in de oven met tijm, knoflook en olijfolie. Ook in een gezonde salade met quinoa zijn bosbieten superlekker!
De bosjes varieren van 3 tot 4 bietjes. Aan een bosje heb je voor anderhalf tot twee eters genoeg.
Het loof van de krootjes verwelkt snel, maar de bieten blijven ruim een week goed. Bewaar ze op een koele plaats zoals de koelkast.
15% van de bevolking heeft na het eten van bosbieten, rode urine en ontlasting als gevolg. Door de combinatie met oxaalzuur wordt het pigment betalaine niet afgebroken in de maag. Geen probleem, maar niet schrikken de volgende dag. De Britten hebben er zelfs een woord voor: Beeturia.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.