Typ in het veld hierboven je zoekopdracht
SPANJE

Zwarte herfsttruffel

per 20 gram 29,99
1 stuk - 52,48

Wat is de herkomst van Zwarte herfsttruffel?

Dit artikel komt uit SPANJE.

Algemeen

Verse zwarte truffels, uit Italië. 
Bestel vandaag zwarte truffel op Groentebroer.nl. Deze zwam wordt ingekocht op kwaliteit en smaak. Een truffel is makkelijk te verwerken en geeft je gerecht een culinaire draai.
Ook kan je op Groentebroer.nl witte truffel en zwarte wintertruffel kopen.

Hoe smaakt het?

Truffels hebben een onmiskenbaar sterk aroma en een typische smaak. Truffelgeur en -smaak overheersen snel. Vaak is maar een heel klein beetje truffel in een gerecht nodig om het naar truffel te laten smaken. 

Hoe gebruik je het?

Truffels worden veelal rauw gebruikt door ze over een gerecht heen te raspen. Er zijn tal van toepassingen zoals over pizza, omelet of pasta. Maar de truffel kan ook in sauzen verwerkt worden. Wees terughoudend in het gebruik, de smaak overheerst al snel!
De truffel even afborstelen met een licht vochtig doekje of tandenborstel. Wel goed laten drogen voor gebruik. Maak de truffel zelf nooit nat!

Hoeveel heb je nodig?

Een kleine truffel, tussen de 20 en 30 euro, is al snel genoeg om 10 omeletten, pizza’s of  borden pasta’s te bereiden.  

Hoe bewaar je het ?

De truffel is ongeveer 10 dagen te bewaren, daarna neemt de smaak af. De truffel wordt geleverd in een gevacuumeerde t, dat het vocht absorbeert. Laat de truffel in dit doosje zitten en bewaar hem in de koelkast. Tip: Veel producten nemen de smaak en geur van truffel snel over. Bewaar de truffel bijvoorbeeld een dag in een kartonnen eierdoos en de eieren gaan naar truffel smaken. Rijst gaat naar truffel smaken door het samen met truffel in een weckpot te bewaren. 

Wist je dat?

Truffels groeien aan de wortels van eikenbomen, dus onder de grond. Ze zijn schaars en moeilijk te vinden en zijn daarom ook zo duur. Om ze te vinden worden honden of varkens gebruikt. De honden zijn er speciaal op getraind, de varkens zijn dol op truffels en vinden ze van nature. Men werkt liever met honden, omdat de varkens onhandelbaar worden zodra ze de truffel al ruiken. 

Bestel Zwarte Herfsttruffel

De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.

Meer informatie?

Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.
De kwaliteit van Groentebroer

supersnel = supervers
voor 10:00u besteld = vandaag in huis*

geen vreemde handen
alleen onze medewerkers raken je groenten en fruit aan

90% minder plastic
gewoon zoals vroeger

100% garantie
op smaak en kwaliteit

bestel op maat
tot op de gram nauwkeurig

kies zelf wat je eet
stel heel je pakket zelf samen en voorkom verspilling