Blauwe kapucijners
Boterbonen
Doperwten
Haricots Verts (per doos à 250 gram)
Hollandse kasbonen
Kapucijners
Kouseband
Okra
Peulen los
Peulen verpakt (per doos à 250 gram)
Snijbonen
Snijboontjes gesneden
Spekbonen
Sperziebonen
Sugar Snaps (per doos à 250 gram)
Tuinbonen
Witte bonen
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen
Snijbonen, sperziebonen en haricots verts: het zijn allemaal bonen van dezelfde familie. En de haricot vert is daarbij het chique rechte, slanke zusje. Haricots verts worden ook wel Franse boontjes genoemd en ze zijn wat slapper- minder knapperig- dan de sperziebonen. Ook zijn ze vaak net iets donkerder groen van kleur. 

Gebruik
In rauwe bonen komt van nature een gifstof voor (lectine) die door verhitting onwerkzaam wordt gemaakt. Eet haricots verts daarom niet rauw. 

Bewaren
Na levering zijn ze nog 3 dagen houdbaar in de koelkast.