Typ in het veld hierboven je zoekopdracht
Sperziebonen - Dagelijks vers bij Groentebroer
EGYPTE

Sperziebonen

500 gram - 1,99
aanbieding
500 gram - 1,99
slanke, mooie boontjes
deze boontjes hebben niet van die vervelende draden
kwaliteit van de specialist
snelle bezorging
100% garantie
klantwaardering 9,6 / 10

Dit eten veel mensen bij sperziebonen:

Champignons
champignons
Champignons zijn een gezond bijgerecht.
Komkommers
komkommers
Vraag niet waarom, maar komkommer is lekker bij boontjes.

Oeps... vergeet je niet iets?

Je hebt toegevoegd.
Maar ben je het belangrijkste niet vergeten?
Sperziebonen
sperziebonen
nee, bedankt

Wat is de herkomst van Sperziebonen?

Dit artikel komt uit EGYPTE.

Weet je waarom onze klanten Sperziebonen bij ons kopen?

  • De sperziebonen die je bij ons koopt hebben geen draden!
  • Wij kopen onze sperziebonen in op smaak en kwaliteit.
  • Eén van de meest gegeten groenten en Belgíë en Nederland.

Wat zijn Sperziebonen?

Sperziebonen, ook wel slabonen of prinsessenbonen genoemd, zijn de bekende lichtgroene bonen met een typische zoete bonensmaak.

Waarom zijn deze sperziebonen draadloos?

De bonen in de supermarkt hebben vaak dikke, taaie draden en dat eet niet fijn. Hoe meer draad, hoe langer de boon houdbaar is, want de draden vormen het skelet van de boon. Zo kan de supermarkt ze dagenlang zonder derving bewaren. Dus weinig kosten en veel verdienen.

Onze bonen zijn dagelijks vers en daarom kunnen werken wij nog met ouderwetse rassen met veel smaak, maar weinig tot geen draad.
Alleen aan de buitenkant zit een draad (daarmee wordt de boon gevoed tijdens de groei) en die verwijder je heel simpel tijdens het schoonmaken.

Help! Mijn bonen zijn helemaal bruin

Bonen zijn echte zomergroenten. Ze gedijen goed bij warm en droog weer en houden van ouderwetse, droge Hollandse zomers. Dat is ook de reden dat bonen steeds vaker uit Frankrijk, Spanje of nog verder weg komen, want de zomers in Nederland worden steeds wisselvalliger.

Vlak voor en tijdens de oogst kan de boon geen regen verdragen. Door het vocht krijgen ze bruine vlekken dat heel toepasselijk roestvorming wordt genoemd. Het ziet er onaantrekkerlijk uit, maar geen paniek! Het is niet schadelijk. Zodra de bonen het kokend water raken, trekt het bruin weg en worden je bonen weer heldergroen.
Dit verschijnsel doet zich eigenlijk alleen voor bij bonen uit eigen land en dan vooral ook de ouderwetse rassen.
Bonen uit het buitenland hebben hier bijna geen last van, dus dit probleem doet zich eigenlijk alleen in de zomer voor.

Hoe gebruik je Sperziebonen?

Was de sperziebonen goed en verwijder de puntjes. Trek met het verwijderen van de punten ook eventueel aanwezige harde draard langs de buitenkant van de boon mee af. Breek de sperziebonen in tweeën. 
Je kunt sperziebonen koken, roerbakken en stoven.

Hoeveel heb je nodig?

Per persoon rekenen wij op 150 tot 200 gram.

Hoe bewaar je Sperziebonen?

Deze bonen kun je het beste in de koelkast bewaren. Laat ze maar gewoon in het dichte zakje zitten. Zo blijven ze nog ongeveer 5 dagen goed.

Hier heb ik zin in!

Dit vind je vast ook lekker

Hollandse Kasbonen - Bestel bij de online groenteman
NEDERLAND

Hollandse kasbonen

250 gram - 6,99
250 gram - 6,99
Haricots Verts - Bestellen bij de online groenteboer
KENIA

Haricots Verts

(doos à 250 gram)
1 doos - 3,99
1 doos - 3,99

Bestel op maat

De kwaliteit van Groentebroer

supersnel = supervers
voor 10:00u besteld = vandaag in huis*

geen vreemde handen
alleen onze medewerkers raken je groenten en fruit aan

90% minder plastic
gewoon zoals vroeger

100% garantie
op smaak en kwaliteit

bestel op maat
tot op de gram nauwkeurig

kies zelf wat je eet
stel heel je pakket zelf samen en voorkom verspilling