Biologische citroen
Biologische mandarijnen
Bloedsinaasappels
Boeddha's vinger
Cara Cara Navels
Chocolade Navels
Citroenen
Clementines
Handsinaasappels per kist
Kiyomi
Kumquats
Limoenen
Limoensprayer
Mandarijnen
Mandarijnen met blad
Minneola
Navel handsinaasappels
Orri mandarijnen
Perssinaasappels
Perssinaasappels per kist - Afhaalprijs (alleen af te halen)
Perssinaasappels per kist - Verzendprijs (verzendbaar)
Rode grapefruits
Satsuma's
Witte grapefruits
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen
De limoen is familie van de citroen, maar het zure en geelgroene vruchtvlees is veel geuriger, aromatischer en sappiger dan dat van een citroen. 

Smaak
Een limoen is niet zuurder dan een citroen, maar anders van smaak. 

Gebruik
Het sap van de limoen geeft gerechten, dranken en sauzen een frisse smaak. Bovendien kan het sap verkleuring van bijvoorbeeld banaan, appel, peer en avocado voorkomen. Gebruik ook de aromatische schil: fijn geraspt is het een perfecte smaakmaker voor cakedeeg of een currysaus. Wel de schil eerst heel goed afboenen met een afwasborstel. 

Bewaren
Een limoen blijft ruim een week goed in de koelkast. 

Weetje
Een lemon is niet de Engelse vertaling voor limoen, maar voor citroen. Een limoen in het Engels noem je lime.