Ananas
Ananas geschild
Avocado
Baby ananas
Buddha's finger
Cantaloupe meloen
Carambola
Cherimoya
Galia meloenen
Gele Pitahaya
Guanabana
Guave
Jackfruit
Kiwano
Kokosnoten
Kumquats
Longan
Lucuma
Mangistan
Mango
Mango by air - eetrijp
Papaya Formosa
Passiefruit
Pepino - boommeloen
Physalis (doosje à 100 gram)
Piel de Sapo
Pitahaya
Rambutan
Rode Pitahaya
Salak
Sharonfruit
Tamarillo
Tikal meloenen
Turbana Bananen
Vijgen
Charantais meloenen
Dino meloen
Kaki Persimmon
Lychee
Oogmeloenen
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen 
Verse vijgen kunnen uit de hand gegeten worden. Ze moeten wel even geschild worden.

Smaak 
Vijgen zijn zoet en aromatisch. Daarom zijn ze lekker te combineren met een hartige tegenhanger zoals rauwe ham, gorgonzola of geitenkaas.

Gebruik 
Snijd de vruchten in de lengte in kwarten. Pel de vruchten nu. Trek de schil van boven (het dunne gedeelte) naar beneden van de vrucht af. Het binnenste van de vrucht laat nu los en je hebt mooie partjes vijgenvruchtvlees.

Bewaren
Verse vijgen moeten koel en droog bewaard worden. Ze moeten binnen 4 dagen gegeten worden.