Mispel is een vergeten vrucht die van oorsprong rond de Kaspische zee groeide. In de Middeleeuwen was deze vrucht enorm populair in Nederland. Je ziet ze vaak op schilderijen uit die tijd afgebeeld.
De mispel is verre familie van de appel en de peer. En familiair dichtbij de kaki en sharonfruit waar de smaak ook echt aan doet denken.
Mispels zijn lekker zoet van smaak mits ze overrijp gegeten worden.
De rijpe mispel heeft een zachte, zoete smaak. Je zult er iets van appel of peer in kunnen herkennen. Een onrijpe mispel is wrang en zuur. Pas als de mispel goed rijp is, is ze zacht van binnen.
Het belangrijkste is dat de mispels écht overrijp zijn!
Mispels zijn superlekker als moes, jam of door gebak. Je kunt de mispel natuurlijk ook uit het vuistje eten.
Rijpen gaat het beste op kamertemperatuur. Zijn ze rijp? Bewaar de mispels dan op een gekoeld. Stapel ze niet op, maar bewaar ze als een enkele laag op een bordje. Mispels blijven twee weken goed.
Het gezegde "zo rot als een mispel" komt door het eigenaardige rijp-proces van de mispel. Een rijpe, groene mispel is namelijk nog niet lekker. Daarom laat men de mispel lang narijpen. Waardoor ze gaat fermenteren. De kleur verandert dan van groen naar bruin en de mispels worden lekker zoet. Je eet ze dus pas uit de hand als ze bijna rot zijn.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.