Je gebruikt frietbonken natuurlijk voor zelfgemaakte friet. Deze aardappel is speciaal geschikt voor de frituur en is ook perfect om te bakken. Maak ook eens je eigen chips met frietbonken!
Je kunt van allerlei aardappels
friet maken. Van oorsprong zijn
Bintjes dé frietaardappel. Tegenwoordig is
Agria daar de opvolger van. Agria is er pas in de herfst. In de zomer komt de lekkerste friet van Frieslanders.
Hoe bak je de beste friet (of patat)
- schil de aardappels en was ze goed. Snij de aardappels in gelijke reepjes. Droog de frietjes daarna goed af, dan gaan ze niet aan elkaar kleven. Spreid ze goed uit elkaar en leg ze te drogen op een schone theedoek.
- Bak de friet daarna voor op 165°C. Afhankelijk van de dikte ongeveer 7 minuten.
Het is belangrijk om de friet niet te krokant te laten worden. Luister hoe ze sudderen in het vet. Laat de voorgebakken friet daarna goed afkoelen en drogen op een schone theedoek. Tijdens het afkoelen trekt de warmte nog naar binnen en garen de frietjes nog na. - Als de frietjes goed afgekoeld zijn, bak je ze af op maximaal 175°C. Nu worden je frietjes lekker krokant en toch goed gaar vanbinnen.