Witlof is erg gezond. Het bevat weinig calorieën, geen vet en veel vitamines.
Zo zijn de belangrijkste vitamines van witlof: vitamine B, C en kalium.
Witlof kan je het beste bewaren in de groentela van de koelkast. Dit kan ongeveer 3 tot 7 dagen. Houd er rekening mee dat na deze 3 tot 7 dagen de witlof niet meer knapperig is.
Je kunt witlof ook invriezen. Blancheer gesneden witlof eerst 2 minuten voor het invriezen. Daarna is het lof 2 tot 3 maanden houdbaar in de vriezer. Weer opwarmen gaat prima in bijvoorbeeld een pan kokend water.
Witlof houdt niet van licht. Onder invloed van licht verkleuren de blaadjes namelijk groen en krijgen ze een bittere smaak.
Bewaar de witlof dus altijd in het donker.
Een portiegrootte is 250-300 gram per persoon. Dat zijn 3 tot 4 kleine of 2 tot 3 grote stronken.
Reken bij rauwe witlof voor in bijvoorbeeld salade op 75 tot 100 gram.
Het duurt anderhalf jaar voor witlof van het veld in de supermarkt belandt.
Onze witlof is binnen een week van het veld in je winkelmandje.