Borlottibonen worden ook wel Kievitsbonen of Pintobonen genoemd. Deze bonen vallen gelijk op vanwege hun mooie kleur en patroon! Helaas verdwijnen de mooie vlekjes op de bonen tijdens het koken. De peul wordt niet gegeten.
In Nederland wordt de borlottiboon nog niet vaak gebruikt, maar in Italië is ze ontzettend populair. Daar gebruiken ze de bonen voor Pasta e Fagioli, pastasoep met bonen.
Borlottibonen hebben een zoete, nootachtige smaak en een fijne bite.
Haal eerst de bonen uit de peul. Kook de bonen daarna zachtjes voor ongeveer 40 minuten tot ze gaar zijn. Met zout knapt het velletje om de boon, dus voeg pas later zout toe.
Borlottibonen zijn superlekker door de pasta of door een traditionele bonenstoofpot. Daarnaast bevatten borlottibonen veel eiwit en zijn ze dus een goede vleesvervanger!
Bewaar de verse borlottibonen in de koelkast, daar blijven ze ongeveer 5 dagen goed. Je kunt de borlottibonen ook zelf drogen zodat ze langer houdbaar blijven.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.