Bloemkool is een lekkere, lichtverteerbare koolsoort. Net zoals bij broccoli eet je bij bloemkool de bloemknop van de plant (vandaar ook de naam bloemkool). De steeltjes en bladeren zijn overigens ook eetbaar, maar meestal worden die weggegooid.
Daarnaast is bloemkool familie van koolsoorten waarbij het blad geconsumeerd wordt, zoals boerenkool of spitskool.
Witte bloemkool is het bekendste, maar er bestaat ook oranje, paarse en groene bloemkool die je ook bij ons kunt bestellen!
Het voedingsprofiel van bloemkool is behoorlijk indrukwekkend. Bloemkool bevat weinig calorieën en bevat veel vitamines.
Bloemkool is daarnaast ook rijk aan vitamine K, B6 en B11. Verder zit bloemkool vol vezels, mineralen, antioxidanten en bevat bloemkool veel calcium.
Deze bloemkool is groot van formaat. Genoeg voor 3 à 4 personen.
Bloemkool kun je het beste bewaren in de groentela van de koelkast. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen. Vergeet niet om het loof aan de kool te laten. Dit biedt namelijk een natuurlijke bescherming en behoedt de bloemkool voor uitdroging.
Je kunt bloemkool ook invriezen maar dan moet je de roosjes wel eerst blancheren. 3 minuten is voldoende. In de vriezer blijf bloemkool tot 12 maanden goed.
Bloemkool kun je natuurlijk koken, maar ook in de oven roosteren.
Bovendien wordt bloemkool tegenwoordig veel gebruikt voor bloemkoolrijst en als low calory pizzabodem.
Met dit recept maak je heel simpel een geweldige bloemkoolsoep die zeker weten in de smaak gaat vallen.