Bloemkool is een lekkere, licht verteerbare koolsoort. Net zoals bij broccoli eet je bij bloemkool de bloemknop van de plant (vandaar ook de naam bloemkool). Daarnaast is bloemkool familie van koolsoorten waarbij het blad geconsumeerd wordt, zoals boerenkool of spitskool.
Witte bloemkool is het bekendste, maar er bestaat ook groene bloemkool die je ook bij ons kunt bestellen!
Het voedingsprofiel van bloemkool is behoorlijk indrukwekkend. Bloemkool heeft weinig calorieën en bevat veel vitamines. Bloemkool bevat eigenlijk bijna alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt.
Bloemkool bevat veel vitamine K, B6 en B11. Verder zit bloemkool vol vezels, mineralen, antioxidanten en bevat bloemkool veel calcium.
Bloemkool kan je het beste bewaren in de groentela van de koelkast. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen. Vergeet niet om het loof aan de kool te laten. Dit biedt namelijk een natuurlijke bescherming en behoedt de bloemkool voor uitdroging. Je kunt bloemkool ook invriezen maar dan moet je de roosjes wel eerst blancheren. 3 minuten is voldoende. In de vriezer blijf bloemkool tot 12 maanden goed.