Broccoli is verwant aan bloemkool. De broccoli bestaat uit een bloemknop aan een dikke steel.
Broccoli wordt al heel lang door de mens gegeten; zelfs de Romeinen aten regelmatig broccoli.
Broccoli is smaakvoller dan bloemkool en heeft een hartige, licht zoete smaak.
Zo simpel, maar zo lekker.
Dit wordt je nieuwe lievelingsrecept.
Broccoli bevat veel vitamines en mineralen. De belangrijkste vitaminen in broccoli zijn vitamine C, K, A, en B. Broccoli bevat ook mineralen als calcium, magnesium en kalium, evenals sporenelementen als ijzer, zink en koper.
Broccoli is daardoor één van de gezondste groenten!
Ook is broccoli een zeer belangrijke bron van sulforafaan. Sulforafaan is een kankerremmende stof. Het is noodzakelijk om broccoli kort te koken en goed te kauwen om zo optimaal te kunnen profiteren van hun kankerwerend vermogen.
De steel van broccoli is ook eetbaar. Zonde om weg te gooien dus. Je kunt er kleine blokjes van maken en lekker wokken.
Eerlijk?
Geen mens doet dit. Want je eet broccoli toch echt om de zachte bloemstructuur.
Maar je kunt de steel wel een paar dagen bewaren tot je een roerbakgerecht eet. Daar passen de kleine stukjes steel wel in.
Voor een portie broccoli reken je 225-300 gram per persoon.
Broccoli kun je het beste bewaren in de groentela van de koelkast. Zo blijft de broccoli ongeveer 3 tot 6 dagen. Laat de broccoli wel in de plastic folie zitten, die beschermd de broccoli tegen uitdrogen.
Broccoli invriezen kan ook. In de vriezer blijven broccolistronken tot 12 maanden goed.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.