Wittekool is een gladde, witte koolsoort. Wittekool heeft een roomwit tot lichtgroen buitenblad en een ronde, gesloten en vaste krop. De kool is ideaal om te verwerken in stamppot, maar ook in salades en stoofschotels is het heerlijk.
Wittekool heeft een echte koolsmaak.
Het meest bekend is Wittekool als hoofdbestandsdeel in coleslaw. Ook in Oosterse gerechten wordt veel wittekool gebruikt.
Wist je dat zuurkool gemaakt wordt van wiitekool?
Verwijder de buitenste bladeren van de wittekool, snijd hem in vieren en haal de stronk eruit. Spoel de parten af onder de kraan en snijd ze in repen.
De kooktijd van wittekool is ca. 10 minuten. Kook de kool in weinig water, met een klein beetje zout gaar. Kook de wittekool niet te lang, want dan ontstaan er zwavelverbindingen.
Als je de wittekool wilt roerbakken, doe je dit 6 tot 8 minuten.
Onze wittekool komt vers van het land en daarom kun je witte kool wel 3 tot 4 weken bewaren. Het beste bewaar je de wittekool op een koele, droge, liefst donkere plaats.
Je kunt witte kool ook invriezen.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.