Deze mix is fris en zoet gekruid met een hint van nootmuskaat.
Met deze kruidenmix maak je de stamppot in een handomdraai helemaal af.
Doe 1 kg geschilde en in stukken gesneden aardappels met 3 dl water en een beetje zout in een ruime pan. Leg 500 g verse zuurkool uit 't vat bovenop de aardappels en laat dit 20 minuten zachtjes koken.
Stamp de aardappelen en de zuurkool fijn en meng er deze mix, een scheutje melk en een klontje boter doorheen. Laat op laag vuur nog even goed doorwarmen. Serveer met de rookworst.
De ingrediënten zijn:
groenten (41% ui, 8% paprika, knoflook), zout, specerijen (nootmuskaat, karwijzaad, 3% peper), kruiden (6% peterselie, selderijblad).
De voedingswaarden zijn:
energie 1038 kJ (246 kcal), vetten 3,5 g, waarvan verzadigde vetzuren 1,3 g, koolhydraten 42,0 g, waarvan suikers 31,5 g, eiwitten 7,2 g, zout 31,5 g.