Typ in het veld hierboven je zoekopdracht
POLEN

Trompette de la Mort

per 100 gram 3,99
100 gram - 3,99

Wat is de herkomst van Trompette de la Mort?

Dit artikel komt uit POLEN.

Hoe smaakt het?

Trompette de la Mort (letterlijk: Doodstrompet) wordt ook wel Hoorn des Overvloeds genoemd. Van oudsher wordt deze beschermde paddenstoel gebruikt om stoofpotten op smaak te brengen. De Trompette de la Mort is een wilde paddenstoel met een aardse smaak en een sterke geur. Hij is lang niet zo smakelijk als een cantharel, maar met zijn diepzwarte kleur geeft de Trompette de la Morte wel een mooie twist aan je paddenstoelengerecht.

Hoe gezond is het?

Paddestoelen bevatten nuttige voedingsstoffen, zoals vitamine B1 en B2, foliumzuur, kalium en vezels. Omdat ze veel eiwit bevatten, worden ze gezien als goede vleesvervanger. Er wordt beweerd dat de Trompette de la Mort stoffen bevat, die de groei van tumoren tegen gaat.   


Hoe gebruik je het?

Gebruik geen water om de Trompette de la Morte schoon te maken. De paddenstoel zuigt zo vol water en dat gaat ten koste van de smaak. Het beste poetst u de kelk en de buitenkant van de Hoorn des Overvloeds met een keukenpapiertje schoon. Omdat deze paddenstoel in het wild groeit, is de paddenstoel minder schoon dan gekweekte paddenstoelen.   

Snijdt grote Trompette de la Morts in plakken of stroken, maar hou de kleinere exemplaren bij voorkeur heel. Bak de Trompette de la Mort, eventueel met andere paddestoelen, in een aparte pan in olie of margarine. Liefhebbers bakken in echte boter, maar dit is minder gezond. Het komt de smaak wel ten goede. Bak in 5 tot 6 minuten gaar en breng op smaak met zout en peper en knoflook.   


Hoeveel heb je nodig?

Aangezien de Hoorn des Overvloeds vooral gebruikt wordt in de een paddenstoelenmelange, heb je niet meer nodig dan 30 gram op 250 gram paddenstoelenmix. 

Hoe bewaar je het?

Bewaar Trompette de la Mort in papieren zak waarin het geleverd wordt in de koelkast. De Trompette de la Mort is een zwakke paddestoel die dan maar 2 of 3 dagen goed blijft.   


Bestel Trompette de la Mort

De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel in België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: 
vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis. 

Meer informatie?

Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.
De kwaliteit van Groentebroer

supersnel = supervers
voor 10:00u besteld = vandaag in huis*

geen vreemde handen
alleen onze medewerkers raken je groenten en fruit aan

90% minder plastic
gewoon zoals vroeger

100% garantie
op smaak en kwaliteit

bestel op maat
tot op de gram nauwkeurig

kies zelf wat je eet
stel heel je pakket zelf samen en voorkom verspilling