De bloemkool is een lekkere, licht verteerbare koolsoort met superveel variatiemogelijkheden. Net zoals bij broccoli wordt bij bloemkool de bloemknop gegeten. Bloemkool is een van de populairste groenten van Nederland.
Deze bloemkool is klein tot gemiddeld van maat. Genoeg voor 2 à 3 personen.
Bloemkool heeft een milde smaak en een zachte structuur. De bloemkool heeft een typische koolsmaak.
Bloemkool wordt het vaakst gekookt, maar dat is niet het enige wat je met deze groente kan. Bloemkool is ook heel lekker uit de oven. Of maak eens een lekkere romige bloemkoolsoep!
Het voedingsprofiel van bloemkool is behoorlijk indrukwekkend. Bloemkool heeft weinig calorieën en bevat veel vitamines. Bloemkool bevat eigenlijk bijna alle vitaminen en mineralen die je nodig hebt.
Bloemkool bevat veel vitamine K, B6 en B11. Verder zit bloemkool vol vezels, mineralen, antioxidanten en bevat bloemkool vooral veel calcium wat goed is voor de botten.
Bloemkool kan je het beste bewaren in de groentela van de koelkast. Dit kan ongeveer 5 tot 7 dagen. Vergeet niet om het loof aan de kool te laten. Dit biedt namelijk een natuurlijke bescherming en behoedt de bloemkool voor uitdroging. Je kunt bloemkool ook invriezen maar dan moet je de roosjes wel eerst blancheren. 3 minuten is voldoende. In de vriezer blijf bloemkool tot 12 maanden goed.
Boeren checken de grootte van de bloemkool door met een mes op de bloem te tikken. Aan de hand van het geluid kunnen ze de grootte en de kleur bepalen.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.