Pisang Mas lijken op normale bananen, maar ze zijn een stuk kleiner! De babybanaantjes worden zo'n 6 tot 8 centimeter groot. Pisang mas wordt ook wel appelbanaan, babybanaan of rijstbanaan genoemd. Soms wordt ze ook verward met Pisang Susu, wat in werkelijkheid een ander ras is. Maar het verschil is heel klein.
In Amerika staat deze banaan bekend als Lady Finger. Een erg typerende naam, want de banaantjes hebben ook echt de grootte van een vinger.
Rijpe Pisang Mas is zoeter dan een normale banaan. Het vruchtvlees is ook iets smeuïger. De appelbanaan is op haar lekkerst als ze zo rijp is dat er bruine puntjes op komen.
Let op: onze Pisang Mas wordt altijd groenig geleverd. Niet zo rijp als op de foto. Dat komt omdat de banaan anders te zacht is om te verpakken en vervoeren.
Pisang Mas is erg handig voor kinderen waarvoor een normale banaan te groot is. De schil gaat wel iets lastiger open.
De babybanaan is ook mooi te verwerken in desserts als decoratie.
Maar de Pisang Mas wordt vooral gegeten door mensen uit de tropen die de smaak echt kunnen waarderen.
Bewaar bananen nooit in de koelkast! Pisang Mas voelt zich op haar best op de fruitschaal.
Let op: onze Pisang Mas wordt altijd groenig geleverd. Niet zo rijp als op de foto. Dat komt omdat de banaan anders te zacht is om te verpakken en vervoeren.
Ze moeten altijd nog even narijpen op een warme plaats.