Een bakbanaan is gemiddeld 20-30 centimeter lang en is dus een stuk groter dan een normale banaan. Ze zien er zeker niet aantrekkelijk uit, met een doffe kleur die helemaal zwart wordt. Maar laat je daar niet door bedriegen. Bakbananen zijn geweldig lekker en worden heel veel gegeten.
De bakbanaan wordt in tropische landen erg veel gebruikt als belangrijk onderdeel van een maaltijd. Dit is te vergelijken met de aardappel in Nederland.
Wanneer de bakbananen goed klaargemaakt zijn, hebben ze dezelfde zoete smaak als een normale banaan.
Ze worden veel gebruikt in de tropische keuken, vaak gefrituurd in beslag. Dat heet Baka Bana.
Maar je kunt er ook heerlijke bananenburgertjes van maken.
Door wat specerijen toe te voegen krijg je zo een hartige vega-snack.
Laat de banaan gerust zwart worden. Wanneer de schil van de bakbanaan zwart is, is de banaan het makkelijkst om te schillen. De bakbanaan moet op de bolle kant worden ingesneden en vervolgens kan de bakbanaan geschild worden.
De baktijd van een onrijpe bakbanaan is ongeveer 20 minuten, voor een rijpe is dit iets korter.
Bewaar bakbananen nooit in de koelkast! Bewaar ze op een plek waar het ongeveer vijftien graden is. Daar kun je ze een dag of vijf bewaren.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.