Paraguaya's zijn vruchten uit de steenfruit familie. Ze zijn nauw verwant aan perziken. Deze platte variant is veel populairder dan de originele vorm. Dit komt omdat deze van nature veel sappiger zijn.
Haar zusje, de platte nectarine, is wat minder bekend.
Deze kwetsbare vruchten zijn plat van vorm en erg stootgevoelig. Van binnen zit een vrij grote pit die los komt als de vrucht goed gerijpt is. Het vruchtvlees kan geel en wit zijn. Het hoogseizoen is in de zomer.
Paraguaya's zijn aromatisch zoet en sappig. Hoe rijper ze zijn hoe zachter de structuur, hoe intenser de geur en hoe zoeter de smaak. Geel vlezige zijn over het algemeen iets zoeter dan de witte.
Paraguaya's zijn perfecte vruchten om uit het vuistje te eten. Je kunt ze zelfs mét schil opeten!
Heb je een paar paraguaya's over? Of wil je eens iets anders? Probeer dan deze eens...
De beste manier om steenfruit te laten rijpen en te bewaren is als volgt. Laat ze eerst narijpen op kamertemperatuur. Controleer regelmatig het rijpingsproces. Als ze bijna de gewenste rijpheid bereiken verplaats ze dan naar de koelkast. In de koelkast rijpen ze niet meer snel verder. Ze zijn dan nog een paar dagen houdbaar.
Behandel steenvruchten wel met zorg. Ieder stootplekje wordt in een later stadium een bruine plek in het vruchtvlees.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.