Zoete en sappige perziken met geel vruchtvlees. De perzik is een steenvrucht zoals pruimen en nectarines. Ze groeien op warme plekken zoals Spanje en Italië, maar ze komen oorspronkelijk uit China.
Erg zoet en sappig. De gele perzik kenmerkt zich vaak door de intense smaak, daar waar de witte variant vaak nóg sappiger is.
Wacht met het eten van een perzik tot hij goed rijp is. De vrucht is rijp wanneer hij zacht is en goed ruikt. Het meest gebruikelijk is om de vrucht uit de hand te eten. Maar perziken kunnen ook gebruikt worden door salades en om sap, ijs of yoghurt mee te maken. De perzik kan met de schil gegeten worden, maar vaak wordt de vrucht eerst geschild. Stop perziken ongeveer 10 seconden in kokend water of wacht tot de schil scheurt. Dompel ze daarna onder in koud water en daarna is de schil makkelijk los te halen.
Rijpe perziken moeten in de koelkast bewaard worden. Hier zijn ze ongeveer 4 tot 5 dagen houdbaar. Perziken die nog niet rijp zijn, moeten op kamertemperatuur verder rijpen. Leg ze in de fruitschaal en wacht tot ze heerlijk gaan geuren.
Perziken zijn van origine Chinese vruchten. Ze beschouwen de vrucht daar als symbool voor lang leven en onsterfelijkheid. In Europa werd de perzik bekend door Alexander de Grote. Hij nam de perzikboom ooit mee naar het oude Griekenland. Vanaf die plek veroverde de perzik al snel het hele Middellandse Zeegebied. Ondanks het feit dat perziken oorspronkelijk uit China komen, worden ze ook wel Perzische appels genoemd.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.