Nectarines zijn vruchten uit de steenfruit familie. Ze zijn nauw verwant aan perziken. Deze kwetsbare vruchten zijn iets kleiner dan een appel. Van binnen zit een vrij grote pit die los komt als de vrucht goed gerijpt is. Deze variant heeft geel vruchtvlees. Het hoogseizoen is in de zomer. We verkopen dan ook nectarines met wit vruchtvlees. En het meest zeldzame soort nectarine: de Platerina.
Nectarines zijn aromatisch zoet en sappig. Hoe rijper ze zijn hoe zachter de structuur, hoe intenser de geur en hoe zoeter de smaak. Gele nectarines zijn over het algemeen iets zoeter dan de witte.
Nectarine zijn perfecte vruchten om uit het vuistje te eten. Je kunt ze zelfs mét schil opeten!
Heb je een paar nectarines over? Of wil je eens iets anders? Probeer dan deze eens...
De beste manier om steenfruit te laten rijpen en te bewaren is als volgt. Laat ze eerst narijpen op kamertemperatuur. Controleer regelmatig het rijpingsproces. Als ze bijna de gewenste rijpheid bereiken verplaats ze dan naar de koelkast. In de koelkast rijpen ze niet meer snel verder. Ze zijn dan nog een paar dagen houdbaar.
Behandel steenvruchten wel met zorg. Ieder stootplekje wordt in een later stadium een bruine plek in het vruchtvlees.
Een nectarine is niet gekruist, maar spontaan gegroeid aan een perzikenboom. Ineens groeide er een tak met mooie, gladde vruchten, die minder kwetsbaar bleken dan perziken. Ook de eetbare schil zonder haartjes was een wenselijke verbetering. Die tak is men uiteindelijk gaan enten en telen. Het kan nu nog steeds gebeuren dat er aan een perzikboom plots een tak nectarines groeit.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.