Morellen, in België krieken genoemd, zijn de zure maatjes van de zoete kers. De zoete kersen worden vooral uit het handje gegeten, terwijl de morellen veelal verwerkt worden.
De morel heeft een zure smaak, maar met een sterk kersenaroma. De morellen zijn op z'n lekkerst als je wacht tot ze helemaal rijp zijn. De echte kersenliefhebber zal ze zeker waarderen!
Morellen kan je uit het vuistje eten als ze lekker rijp zijn, maar de zure kersen worden vooral verwerkt. Ze zijn hiervoor beter geschikt dan zoete kersen, het kersenaroma van de zure kers komt in combinatie met suiker beter tot zijn recht. Gebruik morellen dus voor in jam, in kersengebak, desserts of zelfs in Belgisch kriekenbier.
Morellen kun je het best in de koelkast bewaren, daar blijven ze nog ongeveer een week goed.
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.