Het vruchtvlees is glazig wit van kleur. De smaak is friszoet en het aroma doet denken aan dat van aardbei of perziken. Het tropische vruchtvlees van de mangistan smelt op de tong.
Wil je het mooi en elegant doen? Snij de mangistan ongeveer één centimeter diep rond de evenaar in. Trek de helften van de mangistan uit elkaar. Hierna kan je het vruchtje in het geheel uit de schil halen.
Wil je het snel doen? Prik met je duim door de schil en pel de schil open zoals een sinaasappel. Je kant vervolgens alle partjes er uit halen.
Sommige partjes hebben een pit. De meeste zijn gelukkig zonder pit.
Mangistan kan je het beste gewoon op de fruitschaal bewaren. Ze blijven ongeveer 3 dagen goed. Als je ze op kamertemperatuur bewaart, blijft de frisse smaak en textuur behouden. In de koelkast blijven langer goed maar verliezen ze langzaam hun smaak.
Een klavertje vier brengt geluk. Maar... dat is niet overal ter wereld zo.
In Indonesië brengen mangistans met 4 stempeldelen geluk. Je hoeft de vrucht niet perse open te snijden om er achter te komen uit hoeveel partjes hij bestaat. Onder aan de vrucht zit een kroontje. Heeft het kroontje 4 takjes? Dan zitten er 4 partjes in. En waar lijkt dat kroontje op? Precies! Een klavertje vier!
De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.
Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.