Typ in het veld hierboven je zoekopdracht
minimaal 48 uur levertijd
ITALIË

Witte truffel

dit product is op dit moment niet leverbaar
1 stuk - 132,00

Wat is de herkomst van Witte truffel?

Dit artikel komt uit ITALIË.

Algemeen

De verse witte truffels op Groentebroer.nl zijn nog rijker van smaak dan de zwarte, maar ook zeldzamer en dus stukken duurder. Ze kunnen op dezelfde manier verwerkt worden.
Je kunt op Groentebroer.nl ook onze andere truffels bestellen, de zwarte truffel en de zwarte wintertruffel

Hoe smaakt Witte Truffel?

Truffels hebben een onmiskenbaar sterk aroma en een typische smaak. Truffelgeur en -smaak overheersen snel. Vaak is maar een heel klein beetje truffel in een gerecht nodig om het naar truffel te laten smaken.

Hoe bewaar je Witte Truffel?

De truffel is ongeveer 10 dagen te bewaren, daarna neemt de smaak af. De truffel wordt geleverd in een plastic doosje met wat rijst dat het vocht absorbeert. Laat de truffel in dit doosje zitten en bewaar hem in de koelkast. Tip: Veel producten nemen de smaak en geur van truffel snel over. Bewaar de truffel bijvoorbeeld een dag in een kartonnen eierdoos en de eieren gaan naar truffel smaken. Rijst gaat naar truffel smaken door het samen met truffel in een weckpot te bewaren.

Hoeveel heb je nodig?

Een kleine truffel, tussen de 8 en 12 euro, is al snel genoeg om 10 omeletten, pizza’s of  borden pasta’s te bereiden. 

Hoe gebruik je Witte Truffel?

Truffels worden veelal rauw gebruikt door ze over een gerecht heen te raspen. Er zijn tal van toepassingen zoals over pizza, omelet of pasta. Maar de truffel kan ook in sauzen verwerkt worden. Wees terughoudend in het gebruik, de smaak overheerst als snel!
De truffel even afborstelen met een licht vochtig doekje of tandenborstel. Wel goed laten drogen voor gebruik. Maak de truffel zelf nooit nat!

Wist je dat?

Truffels groeien aan de wortels van eikenbomen, dus onder de grond. Ze zijn schaars en moeilijk te vinden en zijn daarom ook zo duur. Om ze te vinden worden honden of varkens gebruikt. De honden zijn er speciaal op getraind, de varkens zijn dol op truffels en vinden ze van nature. Men werkt liever met honden, omdat de varkens onhandelbaar worden, zodra ze de truffel al ruiken.

Bestel Witte Truffel

De lekkerste groenten en fruit koop je bij Groentebroer.nl.
 Kies uit het grootste assortiment van de specialist. Stel zelf je pakket samen met alles wat je lekker vindt in elk gewenste aantal of gewicht.
 Wij bezorgen supersnel door heel Nederland en een deel van België. Voor de meeste regio's en dagen geldt: vandaag voor 10:00 besteld = vandaag in huis.

Meer informatie over Witte Truffel?

Wil je meer informatie over ons of onze producten?
Neem contact op met Groentebroer.nl, wij staan je graag te woord.
Klik hier voor onze contactinformatie.
De kwaliteit van Groentebroer

supersnel = supervers
voor 10:00u besteld = vandaag in huis*

geen vreemde handen
alleen onze medewerkers raken je groenten en fruit aan

90% minder plastic
gewoon zoals vroeger

100% garantie
op smaak en kwaliteit

bestel op maat
tot op de gram nauwkeurig

kies zelf wat je eet
stel heel je pakket zelf samen en voorkom verspilling