Grote kans dat je nog nooit van dit 200 jaar oude appeltje hebt gehoord... Dit oer Hollandse appeltje was vroeger een begrip maar is langzaam in vergetelheid geraakt. De smaak van de consument veranderde en hardere appelsoorten werden populairder.
Vroeger werden deze appels verkocht als handappel én stoofappels. Maar eerlijk gezegd zouden we hem als handappel niet aanbevelen. Als stoofappel echter zeker wel!
Deze tegenhanger van de stoofpeertjes zijn een aangename lekkernij op koude winterdagen. Ze worden veelal gebruikt als zoet bijgerecht. Ze zijn heerlijk in verschillende soorten toetjes, gebak en met ijs of zuivel. Haar grootste bekendheid heeft ze verkregen door het gerecht Hete Bliksem. Traditioneel hoor je dit gerecht te bereiden met zoete stoofappeltjes zoals deze.
De productie van deze zoete appeltjes is zo klein en zeldzaam dat we moeten wisselen tussen de 2 populairste rassen; Zoete Ermgaard, ook wel Zoete Armgaard, en Dijkmans Zoet. Welk ras je precies krijgt vind je cursief gedrukt onder de titel op deze pagina. Deze wordt dagelijks bijgewerkt door onze product specialisten.
De eerste oogst komt beschikbaar in oktober. Het seizoen stopt meestal in februari.
Je kunt precies bestellen hoeveel je wilt. Dat kan per kilo én per stuk. Weggooien is zonde!
Wij verpakken ze 100% plasticvrij. Én leveren met 100% garantie op smaak en kwaliteit!