Abrikozen
Avocado
Blauwe druiven
Dadels verpakt
Gele nectarines
Granaatappel
Granadilla
Hollandse kersen uit de kas
Mango
Mango by air - eetrijp
Meloenencombi (1 stuk zijn 2 meloenen)
Paraguaya / Platte perziken
Passiefruit
Perzik geel
Perzik wit
Pruimen
Tikal meloenen
Witte nectarines
XXL Medjoul dadels
Zoete kersen
Anna Spath pruimen
Hollandse blauwe druiven
Hollandse blauwe pruimen
Hollandse muskaat druiven
Jimbee-meloen
Lychee
Muskaat druiven
Opal pruimen
Oranje meloen XXL
Platina
Reine Claude
Reine Victoria
Tropical Delight druiven
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND

Algemeen

Sappige nectarines met geel vruchtvlees.    


Weetje 

Een nectarine is niet gekruist, maar spontaan gegroeid aan een perzikboom. Ineens groeide er een tak met mooie gladde vruchent die minder kwetsbaar bleken dan perziken en die tak is men uiteindelijk gaan enten en telen. Het kan nu nog steeds gebeuren dat er aan een perzikboom plots een tak nectarines groeit.   


Smaak 

Een gele nectarine is smaakvoller dan een witte, maar een witte is eigenlijk altijd sappiger. Daarmee is niet gezegd dat deze gele nectarines droog zijn, want ook deze vrucht zit vol sap. Als hij goed rijp is, laat de pit los. 


Bewaren 

Onrijpe, harde nectarines horen op de fruitschaal. Daar mogen ze nog bijrijpen tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken. Rijpe vruchten kunnen in de koelkast, maar beter worden ze gelijk opgegeten. Behandel de nectarines wel met zorg, want elke stootplek wordt een bruine beurse plek als de nectarine eenmaal rijp is.