Abrikozen
African Delight druiven
Anna Spath pruimen
Avocado
Blauwe druiven
Dadels verpakt
Granaatappel
Granadilla
Hollandse blauwe druiven
Hollandse blauwe pruimen
Hollandse kersen (per doos à 250 gram)
Hollandse muskaat druiven
Jimbee-meloen
Lychee
Mango
Mango by air - eetrijp
Medjoul dadels XXL
Meloenencombi (2 verschillende meloenen)
Muskaat druiven
Nectarines geel
Nectarines wit
Opal pruimen
Oranje meloen XXL
Paraguaya / Platte perziken
Passiefruit
Perzik geel
Perzik wit
Platina
Pruimen import
Reine Claude
Reine Victoria
Tikal meloenen
Zoete kersen
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND

Algemeen

Sappige nectarines met geel vruchtvlees.    


Weetje 

Een nectarine is niet gekruist, maar spontaan gegroeid aan een perzikboom. Ineens groeide er een tak met mooie gladde vruchent die minder kwetsbaar bleken dan perziken en die tak is men uiteindelijk gaan enten en telen. Het kan nu nog steeds gebeuren dat er aan een perzikboom plots een tak nectarines groeit.   


Smaak 

Een gele nectarine is smaakvoller dan een witte, maar een witte is eigenlijk altijd sappiger. Daarmee is niet gezegd dat deze gele nectarines droog zijn, want ook deze vrucht zit vol sap. Als hij goed rijp is, laat de pit los. 


Bewaren 

Onrijpe, harde nectarines horen op de fruitschaal. Daar mogen ze nog bijrijpen tot ze wat zachter worden en lekker gaan ruiken. Rijpe vruchten kunnen in de koelkast, maar beter worden ze gelijk opgegeten. Behandel de nectarines wel met zorg, want elke stootplek wordt een bruine beurse plek als de nectarine eenmaal rijp is.