Bijenpollen
Chiazaad
Gedroogde cranberries
Gojibessen
Hennepzaad
Kiwibessen
Moerbeien
Quinoazaad
Rauwe honing uit de buurt.
Tarwegrassap
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen
Bijenpollen worden gemaakt door bijen. De bijen halen stuifmeel uit bloemen en planten en vormen er korreltjes van. Dit zijn de pollen. De pollen blijven plakken aan de pootjes van de bij en d.m.v. een soort borsteltjes worden deze van de pootjes geveegd als de bij de korf ingaat. De pollen vormen een uniek mengsel van essentiële stoffen en wordt daarom een superfood genoemd. 

Gezondheid
Er is geen enkel natuurlijk en kant-en-klaar product waar zoveel essentiële voedingstoffen in zitten. Het is dus heel goed als aanvulling op een gezonde voeding. De pollen bestaan voor 30% uit eiwitten, voor 30% uit koolhydraten en voor 20% uit vetten en bevatten veel verschillende mineralen en vitaminen: calcium, fosfor, kalium, zwavel, silicum, molybdeen, zink, magnesium, ijzer, mangaan, koper, jodium, A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, B12, C, D, E en K. Er zit relatief veel vitamine B12 in de bijenpollen, wat het waardevol maakt voor mensen die geen of weinig vlees eten. De meeste mensen nemen aan dat bijenpollen van een gele, gouden kleur zouden moeten zijn, echter worden ze in vele kleuren gevonden, waaronder rood, paars, bruin, groen, grijs en meer. De bomen en de bloemen waar de bijen hun voedsel uit halen zijn bepalend voor de kleur van het stuifmeel.    

Gebruik
De bijenpollen kunnen rauw gegeten worden. Vanwege de flauwe smaak passen ze beter in een smoothie of door de yoghurt.

Bewaren
U kunt de bijenpollen na aankoop een half jaar bewaren