Artisjokken
Aubergines
Baby maïs (1 stuk = doosje ca. 15 stuks)
Bleekselderij
Bospeen - per bos
Bosuien
Courgette
Flespompoen
Gele Winterpeen
Geschrapt worteltjes (per zakje à 250 gram)
Groene asperges (per bos à 450 gram)
Haricots Verts (per doos à 250 gram)
Komkommers
Mini-asperges groen (doosje à 200 gram)
Okra
Paarse Winterpeen
Paksoi
Pastinaken
Prei
Prei gesneden
Rabarber
Rode pepers
Schorseneren
Sperziebonen
Suikermais
Winterpeen
Witte asperges import (per bos à 450 gram)
Handgeschilde asperges (per doos à 400 gram)
Hollandse asperges - maat AA (duimdik)
Hollandse asperges klasse II
Sopropo
Verse augurken
Winterpostelein
  • ongeveer
  • ongeveer

Land van herkomst:
NEDERLAND
Algemeen
Suikermaïs wordt in Nederland steeds meer gegeten. 

Weetje
Maïs is eigenlijk geen groente, maar een graangewas. We eten alleen suikermaïs, met zijn zoete, gele korrels, als groente. In Nederland is het eigenlijk te koud om buiten maïs te kweken voor menselijke consumptie. Wat u langs de weg ziet staan, is dan ook meestal snijmaïs, een zetmeelrijk veevoer dat vooral wordt gebruikt in de rundveehouderij.

Smaak
Suikermaïs is lekker zoet en sappig en heeft een uitgesproken smaak. Zeker eens proberen!

Gebruik
Maïs kun je koken of grillen en van de kolf af eten. Kook de maïs ca. 20 minuten en serveer met boter en zout. Ook lekker op de barbecue. Stukjes maïs is ook lekker in mexicaanse roerbakgerechten. Wanneer de maïs van ons eigen land komt, dan is de maïs nog ingepakt in groen blad. Pluk het blad tot de maïs te voorschijn komt en verwerk het als gewone maïs.

Benodigd
Per persoon is één kolf genoeg.

Bewaren
Verse maïs kan in de koelkast nog wel een week bewaard blijven. Buiten de koelkast slechts 2 dagen.