Land van herkomst:
NEDERLAND

Suikermaïs
wordt in Nederland steeds meer gegeten.
Weetje
Maïs is eigenlijk geen groente, maar een graangewas. We eten
alleen suikermaïs, met zijn zoete, gele korrels, als groente. In Nederland is
het eigenlijk te koud om buiten maïs te kweken voor menselijke consumptie. Wat u langs de weg ziet staan, is dan ook meestal snijmaïs, een zetmeelrijk
veevoer dat vooral wordt gebruikt in de rundveehouderij.
Smaak
Suikermaïs
is lekker zoet en sappig en heeft een uitgesproken smaak. Zeker eens proberen!
Gebruik
Maïs kun je koken of grillen en van de kolf af eten. Kook de maïs ca. 20
minuten en serveer met boter en zout. Ook lekker op de barbecue. Stukjes maïs
is ook lekker in mexicaanse roerbakgerechten.
Wanneer de maïs van ons eigen land komt, dan is de maïs nog ingepakt in
groen blad. Pluk het blad tot de maïs te voorschijn komt en verwerk het als
gewone maïs.
Benodigd
Per persoon
is één kolf genoeg.
Bewaren
Verse maïs kan
in de koelkast nog wel een week bewaard blijven. Buiten de koelkast slechts 2
dagen.